Українські артилеристи показали, як майстерно використовують французькі самохідні артилерійські установки Caesar на полі бою проти рашистських окупантів.

Про  це повідомляє угруповання Об’єднаних сил.

"Три бойові екіпажі зі складу окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» нанесли вогневе ураження по противнику 155-мм снарядами. Все швидко і чітко. Прибули на позицію, …50 сек - «До бою», дальність – 22110 метрів, 4-5 пострілів за хвилину, 55 сек «Відбій», зникли!" – йдеться у повідомленні.

Влучним вогнем українські артилеристи знищили два російські танки, дві бойові машини десанту й вантажівку з боєкомплектом. 
 
Нагадаємо – 22 квітня  Уряд Франції прийняв рішення передати Україні та її Збройним Силам самохідні артилерійські установки типу CAESEAR калібром 155 мм.
24 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські військові вже почали використовувати їх на передовій.
Характеристики САУ

Caesar дає можливість уражати противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані розташована артилерія, резерви, пункти управління ворога

Ці САУ на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність — 5 пострілів за хвилину — та високу купність стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

Caesar забезпечує живучість екіпажу і комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом «вогонь — маневр — вогонь»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ