росія не може собі дозволити постійних масованих ударів по Україні.

Як повідомив в ефірі телемарафону представник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, цьому є кілька причин. Насамперед - дефіцит ракет.

«Це стосується »Іскандерів«, ракет Х-555, Х-101 і »Калібр«. Особливо »Калібр«. Навіть у жовтні їх застосували не так багато. Буквально до 15 »Калібрів« було застосовано протягом усього жовтня. Тож очевидно, що противник має дефіцит», - поділився Ігнат.

Другою можливою причиною певного «затишшя» Ігнат назвав деокупацію Херсона, адже російське командування зосередило всю увагу на «евакуації» військ і техніки з правого берега.

«Умовно це затишшя також можна пов'язувати з подіями на південному напрямку. Ми ж бачимо, що відбулося: відбулося звільнення нашого правобережжя Дніпра. Імовірно, ворог усю увагу зосередив саме на цих заходах, щоб максимально зберегти своє угрупування військ на цьому напрямку і максимально безпечно передислокувати на лівий берег», - вказав Ігнат.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 листопада, поблизу села Безруки Харківської області на міні підірвалася автовежа із працівниками «Харківобленерго», енергетикам дивом вдалося вижити.

ІА "Вголос": НОВИНИ