Інформація ЗМІ про те, що українські військові знаходяться за кілометр від околиць Херсона, не відповідає дійсності.

Про це заявив керівник об’єднаного координаційного пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк під час брифінгу. 

У Гуменюк запитали про інформацію, яку оприлюднив The Economist про те, що Збройні сили знаходяться в одному кілометрі від Херсону. Вона пояснила, що ця заява не лише неправдива, а й може шкодити військовим та цивільним.

«Просування військ можуть коментувати лише військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні та просто активні діячі наразі лише шкодять подібними заявами та проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення, воно шкодить не лише військовій операції, а й іміджу тих, хто це заявляє», - повідомила Гуменюк. 

Водночас Гуменюк зазначила, що українські військові на півдні країни «просуваються повільно, але впевнено», зберігаючи тишу у рамках військової операції.

Як писав «Вголос», генеральний штаб ЗСУ показав, як працюють американські ракетні системи залпового вогню HIMARS в Запорізькій області.

Додамо, українські прикордонники наразі не фіксують формування ударного угрупування російських військ для наступу з території білорусі, Придністров’я чи через Сумську та Чернігівську область.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ