Успіх українського контрнаступу на півдні полягає не лише у просуванні вперед. 

Про це під час ефіру національного телемарафону заявив спікер Сил оборони на Таврійському напрямку Валерій Шершень.

За словами Шершеня, російські війська у напрямку Мелітополя та Бердянська активно проводять оборонні дії і докладають «колосальні зусилля», щоб зупинити просування підрозділів Збройних сил України.

«Противник веде обстріли по всій лінії фронту, в тому числі й по населених пунктах. Ми відповідаємо і нейтралізуємо ворога. Максимально зменшуємо його бойовий потенціал і забезпечення», - заявив Шершень.

Він також наголосив, що ракетні війська та артилеристи успішно виконали 1247 вогневих завдань протягом доби, внаслідок чого противник поніс втрати: 56 загиблих, 135 поранених, а одного бойовика взято в полон. Також було знищено 28 одиниць озброєння та техніки противника.

«Ми закріплюємося на зайнятих позиціях, проводимо розмінування, здійснюємо аеророзвідку та контрбатарейну боротьбу. Ми готові продовжувати наступ. Успіх полягає не лише в просуванні, а й у створенні сприятливих умов, оскільки наш головний пріоритет - це збереження життів та знищення потенціалу противника», - підсумував речник ЗСУ.

Як писав «Вголос», Збройні сили України захопили нові території поблизу Бахмута. Генерал Сирський зробив заяву.

ІА "Вголос": НОВИНИ