Свої ж правила УАФ встановлює та порушує на свою користь.

Маємо два промовисті випадки, об’єднані упередженим ставлення УАФ до власних правил. Весною асоціація змусила «Рух» та «Львів» перенести календарні матчі УПЛ з «Арени Львів» через підготовку стадіону до матчів збірної України. Попри те, що у клубів діяв договір оренди з ареною.

«Львову» довелось проводити номінально домашній матч в Харкові, а «Рух» відправили грати перенесений поєдинок на стадіон «Скіф». Суперечність в тому, що «Скіф» неліцензований самою ж УАФ для ігор Прем’єр-ліги. Тобто, асоціація пішла наперекір своїм же правилам, підлаштувавши їх під ситуацію.

Через кілька місяців свої ж правила УАФ використала ще більш підозрілим чином. Днями «Рух» та «Львів» не змогли укласти новий договір оренди з «Ареною Львів» та оголосили про переїзд в наступному сезоні на стадіон «Україна».

А вже сьогодні асоціація опублікувала новий перелік українських стадіонів за категоріями. Виявилось, що «Україну» понизили до другої категорії без права проводити матчі УПЛ. Що за кілька тижнів до старту Прем’єр-ліги ставить обидва львівські клуби в скрутне становище з врахуванням їхнього конфлікту з керівництвом «Арени Львів».

На фоні непростих стосунків УАФ із «Рухом» це нагадує зведення рахунків силовим способом.

Блог імені Яна Веннеґор оф Гесселінка

Tribuna.com.

ІА "Вголос": НОВИНИ