Люди, котрі вбили в Центральноафриканській республіці (ЦАР) російських документалістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка, могли спеціально прилетіти з Донбасу і повернутися назад після злочину. Про це з посиланням на кілька джерел заявив учасник Pussy Riot Петро Верзілов, який веде розслідування загибелі росіян, пише Meduza.

Він не уточнив, хто саме міг вбити російських журналістів, але висловив думку, що «з цією історією пов'язані структури Пригожина». «Розслідування триватиме, поки ми не знайдемо, хто це зробив», — запевнив він.

За попередніми даними, бійці ПВК «Вагнер», котрі перебувають у ЦАР, не причетні до вбивства, вважає Верзілов. Озброєні банди, що діють у ЦАР, за його даними, також не мають стосунку до цього злочину.

Петро Верзілов у вересні 2018 року потрапив до лікарні через втрату зору і мови. Його перевезли з Москви до берлінської клініки, де він провів близько двох тижнів. Німецькі лікарі та родичі Верзілова висловили думку, що його могли отруїти отруєний. Верзілов пов'язав своє отруєння з розслідуванням загибелі російських журналістів у ЦАР.

Як повідомляв «Вголос», в Африці розстріляли знімальну групу, яка робила фільм про ПВК «Вагнер».

ІА "Вголос": НОВИНИ