Про це сьогодні під час прес-конференції заявив генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, керівник музичного закладу зазначив, що київський симфонічний оркестр під головуванням канадського диригента Веса Дженсена приїздить до Львова вперше.

«У симфонічному оркестрі є 100 музикантів. І запросити весь колектив самостійно ми не могли, бо це пов’язано з доволі високими витратами. Однак диригент вирішив, що оркестр має взяти участь у фестивалі, бо протягом тривалого часу колектив займається благодійною волонтерською діяльністю і багато разів виступав на імпровізованих сценах перед військовими, які проходять лікування у госпіталях. Тому оркестр вирішив дати концерт «Благодійність для миру» і частину виручених коштів скерувати на потреби львівського військового госпіталю», – розповів Володимир Сивохіп.

Директор філармонії додав, що під час свого виступу оркестр зіграє рідкісні музичні твори. Серед них – ораторія для солістів, хору й оркестру Георга Генделя «Месія», яку у Львові востаннє виконували понад 25 років тому, ораторія Йозефа Гайдна «Створення світу», яку також не виконували в місті понад 10 років.

Володимир Сивохіп також запевнив, що на концерт запросять поранених військових, які перебувають на лікуванні в госпіталі, а також учасників АТО.

Як писав «Вголос», 22 травня у Львові урочисто відкриють XXXIV Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози».

ІА "Вголос": НОВИНИ