Збройні сили України найближчим часом навряд чи завдаватимуть ударів по Кримському мосту.

Так вважає керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"По-перше, звичайно, він дуже захищений, нейтралізувати його складно. Це не Антонівський міст, по якому ми можемо наносити системні удари. Для того, щоб нейтралізувати Кримський міст, щоб зруйнувати його, потрібні дуже великі і бойові засоби і засоби придушення системи ППО, які там розгорнула Росія", - говорить Маломуж.

За прогнозом генерала, Кримський міст все ж буде в перспективі ціллю для ЗСУ. Це відбудеться у разі проведення масштабного наступу на Херсонському та Запорізькому напрямках, коли руйнуватимуться ворожі штаби, склади та мости. Тоді з'явиться перспектива оточення росіян на півдні - це стане вирішальною фазою нашого успіху.

"І для того, щоб перекрити постачання озброєнь і техніки ворога, а тим більше створити паніку, це буде найважливішим фактором. Він буде грати як військову роль - недопущення поповнення резервів російської армії, так і, головне, морально-політичну, тому що загальна паніка і серед військових, і серед мирного населення, звичайно, призведе до серйозних змін у свідомості росіян. Це може викликати масову втечу з Криму як військових, так і цивільних, що підтримують Росію", - прогнозує він.

В даний час у військовому і стратегічному плані гострої необхідності в руйнуванні Кримського моста генерал не бачить.

Читайте також:

На військовому аеродромі в Білорусі пролунали вибухи

На Дніпропетровщині – 120 прильотів «Градів». Є загиблі. Фото руйнувань

У Харкові окупанти влучили у двір житлового будинку

ІА "Вголос": НОВИНИ