Українська греко-католицька церква заявила, що наразі остаточно не вирішила, чи проводитиме богослужіння в Софійському соборі.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«На даний час остаточного рішення стосовно формату проведення громадою нашої Церкви богослужіння в Софійському соборі 7 квітня 2019 року не прийнято», — йдеться в заяві.

У Церкві пояснили, що УГКЦ керується нормами державного законодавства та з повагою ставиться до почуттів «наших православних братів».

Також, аби обговорити невирішені питання планують провести зустрічі предстоятелів УГКЦ і ПЦУ, які відбудуться після повернення Блаженнішого Святослава в Україну.

«Доти, доки очільники Церков не обговорять спірні питання, офіційні коментарі не надаватимуть», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Святіший патріарх Філарет звернувся до глави Української Греко-Католицької церкви у зв’язку з планами провести прощу і звершити божественну літургію у соборі Святої Софії у Києві.

Як писав «Вголос», почесний патріарх Православної церкви України Філарет продовжить керувати Київською єпархією, за винятком Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

ІА "Вголос": НОВИНИ