39,3% опитаних представників українських підприємств вважають, що Угода про асоціацію України з ЄС мала позитивний вплив на їхню діяльність.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на опитування Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

Опитування здійснювали цього року в рамках проекту «Підтримка громадської ініціативи »За чесну та прозору митницю« під патронатом Європейського Союзу, Міжнародного фонду »Відродження" та Atlas Network. Вибірка охопила понад 1000 представників підприємств промисловості й торгівлі: від мікропідприємств до великих, що займаються експортом та/або імпортом.

Серед представників великих підприємств 46,5% відповіли, що Угода вплинула позитивно. Про позитивний вплив угоди зазначають також 36,6% опитаних середніх підприємств, 39,2% - малих і 39,4% - мікро. Серед імпортерів цей показник становить 44,4%. Найнижчий відсоток позитивних оцінок зафіксовано серед експортерів - 22,7%.

За територіальним принципом найбільш позитивно оцінили Угоду представники підприємств Львівської області (55,1% опитаних). Також майже половина респондентів визнала позитивний вплив Угоди в Рівненській (48,3%), Тернопільській (48%) і Чернівецькій (47,6%) областях.

Читайте також до теми:

ІА "Вголос": НОВИНИ