Угорщина відмовила Україні у проханні щодо постачання зброї через її територію.

У Міністерстві закордонних справ Угорщини відкинули заклик України щодо постачання зброї через свою територію та відмовитися від російських нафти та газу. Там заявили, що для країни безпека угорського народу є першочерговою.

Про це повідомив глава МЗС Угорщини Петера Сійярто в Facebook.

Вчора на саміті прем’єр-міністрів ЄС президент України Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги: дозволити постачання зброї через нашу країну і водночас припинити закупівлю природного газу та нафти в Росії. Ми розуміємо, що для президента України український народ є найважливішими, але для нас безпека Угорщини та угорського народу є першочерговою", - заявив він.

Міністр наголосив, що Угорщина робитиме все, щоб не потрапити у війну.

«Тому ми не дозволимо постачання зброї через нашу територію. Ці вантажі були б військовою метою, яку потрібно знищити, і ми не хочемо ризикувати життям і безпекою угорського народу. У той же час ми також перешкоджатимемо угорському народу заплатити ціну війни. Припинення постачання природного газу та нафти з Росії унеможливить постачання Угорщини енергоносіїв, і водночас призведе до різкого зростання накладних витрат. Тому ми досі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання. Ми повинні триматися подалі від цієї війни!», - додав Сійярто.

 

 

Раніше «Вголос» писав, російські окупанти зазнали великих втрат під містом Ізюм Харківської області.

Також ми повідомляли, що у п’ятницю, 25 березня, вночі рашисти продовжили обстрілювати місто Рубіжне, розташоване у Луганській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ