На Закарпатті 22 жовтня о 8 годині ранку почне працювати пункт пропуску «Косино – Барабаш». Там відновлять автомобільне та пішохідне сполучення.

Подорожуючих пропускатимуть на територію Угорщини лише на 30-кілометрову зону. Пропуск з метою транзитного проїзду заборонений. Про це повідомили в  Державній прикордонній службі.

Обмеження на в'їзд у вересні ввела влада Угорщини через пандемію коронавірусу. Наразі лише деякі категорії українців можуть перетинати кордон з Угорщиною.

Прикордонники часто повідомляють про великі черги на кордоні з Угорщиною у пункті пропуску «Лужанка». Зокрема 18 жовтня на перетин кордону очікували 200 автомобілів. У ніч проти 15 вересня у пункті пропуску навіть виникла бійка – один чоловік звернувся до медиків. Такі черги прикордонники пояснюють посиленою перевіркою документів через карантинні обмеження.

За останніми даними Центру наукових досліджень Хопкінса в Угорщині зафіксовано 50 180 інфікованих коронавірусом, 1 259 осіб померли та 14 905 чоловік подолали недугу.

ІА "Вголос": НОВИНИ