У четвер, 25 лютого, депутати Львівської міської ради затвердили ухвалу «Про створення сприятливих умов проживання мешканців мікрорайону Збоїща та розвитку його території». Як зазначив Секретар ради Маркіян Лопачак, ухвала є результатом спільної праці керівників усіх депутатських фракцій і початком правильного розвитку Львова.

«В останні роки Львів вийшов на перше місце за швидкістю забудови в усій Україні. З одного боку — це однозначний плюс, місто має рости. Але з іншого, ми отримали певні проблеми. Через недобросовісних забудовників цілі райони перетворились на те, що тепер називають «будівельними гетто». Житлові комплекси зводили один за одним, а про інфраструктуру й не згадували. У результаті — транспортний колапс, нестача місць у дитячих садочках і школах, відсутність парковок, спортивних майданчиків тощо. Яскравий приклад — масив Під Голоском. Спершу забудовники наввипередки обіцяли там казку, а тепер це — чи не найпроблемніший район всього міста.

Нині та сама проблема загрожує Збоїщам (там уже заплановано зведення близько 20 багатоповерхівок). Тож, щоби не допустити цього — ми й підготували відповідну ухвалу», - пояснив Маркіян Лопачак.

За словами Секретаря ради, тепер у Львові синхронізують зведення житлових комплексів із будівництвом соціальної інфраструктури.

«Переглянемо містобудівну документацію та детальний план території, врахуємо потреби мешканців мікрорайону і передбачимо у міському бюджеті на 2022-2024 роки фінансування для створення відповідних об‘єктів», - зазначив Маркіян Лопачак.

Раніше ми писали:

Депутати ЛМР зібралися на сесію (онлайн).

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ