Указ Президента про звільнення скандального заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка з’явився на сайті АП.

«Звільнити Семочка Сергія Олексійовича з посади першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України», - йдеться в указі №143/2019, який датовано 12 квітням.

При цьому, станом на п’ятницю, 12 квітня, указу на сайті Президента ще не було, його опублікували у понеділок, 15 квітня.

Нагадаємо, 12 квітня Петро Порошенко звільнив заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Як писав “Вголос”, у випуску програми “Наші гроші” від 1 жовтня репрезентували результати журналістського розслідування, згідно з яким Сергію Семочку належать дорогі будинки в Козині й автомобіль Land Cruiser, а також те, що внаслідок його дій 200 осіб померли через відсутність поставок ліків для діалізу. За результатами журналістського розслідування НАБУ відкрило проти Семочка кримінальне провадження за статтею “Незаконне збагачення” .

Нагадаємо, дружина заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка має російське громадянство.

Також усю інформацію про премії, стягнення та службові розслідування стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка засекречено.

Згодом  стало відомо Семочко тягне до суду журналістів Bihus.info, а бізнесмену, який розповів про хабарі для СБУ, шиють обвинувальний вирок.

ІА "Вголос": НОВИНИ