Axiom Space уклала контракт з першими трьома космічними туристами, які відправляться на кораблі Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію. Політ заплановано на четвертий квартал 2021 року.

Інтернаціональний екіпаж складатиметься з трьох туристів і командира Майкла Лопеса-Алегріа, колишнього астронавта NASA.

Про це компанія Axiom Space повідомила у Twitter.

Це перший в історії приватний склад, який відправиться на МКС. Склад туристів не розкривається. Раніше повідомлялося, що на МКС у 2021 році можуть відправитися актор Том Круз і режисер Даг Лайман, які повинні зняти на станції кілька сцен для майбутнього фільму. Картина готується спільно з NASA.

Axiom Space продовжує розробку комерційного модуля для МКС. Зараз роботи знаходяться на стадії попереднього проектування. Як відзначили в компанії, нові модулі сформують ядро ​​комерційної космічної станції, яка від'єднається від МКС, коли закінчиться термін її служби, приблизно у 2028-2030 роках.

У березні Axiom Space оголосила про контракт зі SpaceX на доставку туристів і «майже уклала» контракт з NASA на організацію місії. Планується, що космічні туристи проведуть два дні у дорозі туди й назад і мінімум вісім безпосередньо на МКС, де зможуть спілкуватися з космонавтами. Ціна на квиток складе близько 55 мільйонів доларів.

NASA планує вже у 2021 році доставити на МКС комерційний модуль Axiom Space. Він буде підключений до переднього порту з'єднувального модуля станції Node 2. Модуль передбачається використовувати не тільки під потреби туристів, а й для експериментів і розробок технологій. Він буде включати приміщення для екіпажу з інтерактивним екраном і матиме ілюмінатор з видом на Землю.

Як відомо, NASA і компанія SpaceX планують спільний запуск капсули Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту, який відбудеться 14 листопада 2020 року з Космічного центру Кеннеді (KSC) NASA у Флориді. Всі охочі зможуть не тільки бути присутнім віртуально, а й отримати поштою паспорт космічного мандрівника.

ІА "Вголос": НОВИНИ