«Укравтодор» має намір суттєво знизити допустиму масу для вантажівок в Україні. Це рішенння хочуть ввести задля збереження доріг.

Про це інформує прес-центр держагенства.

Ініціатива передбачатиме визначення максимально допустимих параметрів фактичної маси та навантаження на вісь транспортних засобів залежно від їх конструкцій, що відповідає європейським правилам перевезення вантажів. Якщо говорити мовою цифр, то з масою 40 тонн в Європі можуть рухатися лише окремі, як правило комбіновані, вантажні автомобілі з 4 – 6 осями, тоді ж як для найбільш поширених в Україні 2-вісних та 3-вісних вантажівок такі параметри встановлено на рівні 18 – 24 тонн, – пояснюють в «Укравтодор»

В організації пояснюють, що 40-тонна двовісна вантажівка спричиняє більше шкоди дорожньому покриттю, ніж автопоїзд, що важить так само.

Впровадження Європейських стандартів до фактичної маси вантажівки має зберегти українські дороги та дасть змогу знайти компроміс між європейськими та національними габаритно-ваговими параметрами, які передбачає угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Як писав раніше "Вголос", "Укравтодор" запевняє, що проїзд дорогами України державного значення, забезпечений.

ІА "Вголос": НОВИНИ