Супутникові знімки підтверджують масований удар українськими безпілотниками по аеродрому Морозовськ у Ростовській області в ніч на 14 червня.

Про це повідомляє The Warzone.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив виданню, що українські підрозділи оборони та розвідки використали щонайменше 70 безпілотників для удару по авіабазі, що розташована за 240 кілометрів від лінії фронту.

Розташований у Ростовській області аеродром, є базою для десятків винищувачів-бомбардувальників Су-34, які були ключовою зброєю у війні, та слугує передовою оперативною базою для винищувачів Су-27.

Водночас зазначає видання, хоча атака, схоже, завдала певної шкоди, її повна міра наразі незрозуміла.

На отриманих знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангара, що розташований на пероні технічного обслуговування, а всередині видніються два винищувачі-бомбардувальники Су-34. Літаки, ймовірно, зазнали певних пошкоджень. Цей ангар, вірогідно, був головною мішенню для українських безпілотників.

На невеликій відстані від ангара, на пероні видніється невеликий кратер і сліди пожежі. Зазначається, що важко сказати, чи був пошкоджений якийсь борт, але саме тут зазвичай паркуються кілька реактивних літаків.

Видання також зазначає, що помітні на знімку в п'ятницю, 14 червня, ушкодження, відсутні на знімку аеродрому, зробленому 6 червня.

Наразі триває оцінка бойових втрат.

«Ми чекаємо на інформацію про те, чи були знищені або пошкоджені літаки», - сказав він.

За словами Буданова, операція була здійснена з території України. За його словами, по аеродрому вдарили щонайменше 70, а може і більше українських безпілотників «Дракон» і «Сплеск».

ІА "Вголос": НОВИНИ