Україна повинна бути вдячна всім країнам, які допомагають і надають озброєння, а не скаржитися на щось, адже в них немає ніяких зобов'язань щодо України.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Українському радіо.

«Ми чекаємо сьогодні не зупинки цього процесу, ми чекаємо наступальну сучасну зброю, яку обов'язково будуть передавати нашим військам. Ми маємо бути вдячні країнам, які надають безпосередню допомогу. Нам ніхто нічого не винен. Нашу країну, крім нас, ніхто захищати не буде, і на ту допомогу, яку нам дають, не треба скаржитися. За все треба дякувати, тому що в них немає ніяких зобов'язань щодо України. Те, що на сьогодні відбувається, те, що ми захищаємо не тільки себе, а й всю Європу, вони усвідомлюють, і тому вони нам допомагають», - зазначив Данілов, додавши, що кожна країна має свої інтереси в цій війні.

На думку секретаря РНБО, світ після війни, яку розпочала російська федерація, буде зовсім інший, будуть нові союзи після перемоги України, нові політичні та економічні конфігурації.

«Зараз відбувається зміна світового устрою, який був побудований після Другої світової війни. Ми зараз якраз на цьому перетині знаходимося. Була перша частина в 1991 році, а зараз остаточне розставляння крапок над «і» в багатьох питаннях відбудеться після нашої перемоги і після цієї війни», - вважає Данілов.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ