Про це заявив голова управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 22 липня в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Я підтримую прагнення Молдови позбутися окупаційних військ на її території. І ми як держава і як спецслужба зробимо все, щоб допомогти братській державі позбутися окупантів зі своєї землі», – сказав головний розвідник Кирило Буданов.

 

22 липня влада невизнаного Придністров'я знову нагадала про намір відокремитися від Молдови з подальшим приєднанням до Російської Федерації. Офіційний Кишинів відреагував вимогою вивести російський контингент, в той час як в Кремлі стримано коментують плани Тирасполя.

Нагадаємо, Придністров'я – адміністративна одиниця у складі Молдови, має автономний статус. У 1990 році на цій території «Придністровська молдавська республіка» («ПМР») оголосила про суверенітет. У зв'язку з цим між Молдовою та самопроголошеною республікою тоді розпочався збройний конфлікт. Влітку 1992-го бойові дії завершились. У 1990-х у Придністров'ї запроваджено контингент російських «миротворчих» сил.



Політично конфлікт досі не врегулювали. Світова спільнота незалежність Придністров'я не визнала. У 2022 році після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ПАРЄ визнала Придністров'я окупованою РФ територією.

Як писав Вголос, у росії заговорили про приєднання невизнаного Придністров'я

ІА "Вголос": НОВИНИ