Заступник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що Україна готова обміняти Віктора Медведчука на звільнення всіх захисників та мешканців Маріуполя, але сумнівається, що на це піде росія.

Про це Подоляк повідомив в ефірі телемарафону.

"Це дійсно єдина пропозиція, яка могла скластися у нього (Медведчука – ред.) в голові і на яку може погодитися Україна. Ми готові, я так вважаю, як держава, всіх людей забрати з Маріуполя, щоб вони там не гинули.

Але мені видається, що рф не піде на це. Тому що для них Маріуполь став символом незламності України. А росіяни сьогодні взагалі психічно повернуті на дивних символах. І для них зруйнувати символ незламності країни – це дуже принциповий момент",– зазначив заступник голови ОП.

Водночас Подоляк має надію, «що хтось, може, підкаже політичному керівництву рф, що це було б непогано з точки зору гуманістичного підходу».

Нагадаємо, 18 квітня затриманий Службою безпеки нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Як писав «Вголос», Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала про факти незаконного вивезення російськими військовими з Маріуполя у рф 13 українських дітей-сиріт.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ