Україна готова підписати «формулу Штайнмаєра», якщо на трьох фронтових ділянках Донбасу відбудеться розведення військ.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко у інтерв’ю «Економічній правді».

За його словами, підписання може відбутися ще до зустрічі в «нормандському форматі», якщо РФ виконає умову нашої держави.

Потім росіяни додали ще й третю умову, яка звучить як «напрацювання чітких формулювань для заяви лідерів», – сказав глава українського МЗС.

Пристайко також зазначив, що Тристороння контактна група 18 вересня у Мінську через технічне непорозуміння письмово не погодила умови проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Він не виключив, що в текст, який обговорюється на засіданні ТКГ, можуть бути внесені зміни. «На що він перетвориться – або він залишиться без змін, або щось буде додано – це повинна вирішити Тристороння контактна група», – підкреслив Пристайко.

Крім того, міністр наголосив, що Україна погодилася на «чітко виписані формулювання, які обговорювали радники».

«У вересні 2019 року радники »нормандської четвірки« погодили не »формулу Штайнмаєра«, а погодили інше чітке формулювання. В ньому також йдеться про те, що закон про особливий статус застосовується on temporary basis, тобто на тимчасових умовах з моменту проведення виборів, а на постійній основі він починає діяти після визнання БДІПЛ ОБСЄ того, що вибори відповідають високим стандартам», – пояснив глава МЗС України.

Він додав, що загальне формулювання, за яким досягнуто домовленостей, «викликає дуже багато трактувань», що, зокрема, завжди відбувається на переговорах в Мінську.

Як писав «Вголос», у Зеленського не знають про погодження "формули Штайнмаєра".

ІА "Вголос": НОВИНИ