Міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров заявив, шор Україна готова створити всі необхідні умови для комфортного переїзду в країну IT-компаній і фахівців з Білорусі, де склалася складна політична ситуація. Крім того, в сусідній країні протягом останніх днів спостерігаються проблеми з інтернетом

Про це повідомила пресслужба відомства.

Федоров зазначив, що іноземні IT-фахівці можуть отримати дозвіл на роботу в Україні протягом 5-7 днів.

За його словами, компанія варто буде звернутися із відповідною заявою до Центру зайнятості, до якого додає копію паспорта іноземця, фото і проєкт трудового договору з ним.

Крім того. міністр додав, що в Україні діє програма квот для 5 тисяч висококваліфікованих ІТ-фахівців.

Відзначається, що ці спеціалісти можуть отримати посвідку на проживання на 10 років.

Варто зауважити, що квоти розділені по регіонах, де зосереджено найбільшу кількість IT-компаній: Дніпропетровська, Одеська та Львівська області можуть залучити за 600 іноземних фахівців, Харківська - 700, Київ - 2500 квот.

Для консультацій можна звертатися за телефоном +380 50 516 64 35.

Як писав «Вголос»:

  • Білоруським журналістам вдалося потрапити до лікарні, куди госпіталізували протестувальників, які були затримані силовиками під час мітингів.
  • З Центру ізоляції правопорушників на вулиці Окрестіна в Мінську стали випускати затриманих на протестах у місті. Вони розповідають про катування, відсутність їжі, води, жахливі умови утримання.
  • Штаб Віктора Бабарика, якому ЦВК Білорусі відмовила в реєстрації кандидатом на виборах президента країни, озвучив ключові вимоги до чинної влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ