Прессекретар Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров також підтвердив, що українська делегація не приїде на перемовини у білоруське місто Гомель.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, перемовники в РФ висунули вимогу, аби українська армія спершу склала зброю. Тому заяви, які Росія оприлюднює сьогодні, є інформаційним тиском і спробою перекласти відповідальність за зрив перемовин на Україну.

«Це неправда. Україна готова до перемовин, але не готова вислуховувати будь-які попередні умови. Це стосується і місця проведення. Ми не можемо їхати до Білорусі, з території якої до наших міст прямують літаки та ракети. Так само у питаннях безпеки нашої делегації ми вимушені були б покладатися на гарантії сторони, яка приймає. З огляду на попередні події, такі гарантії вартують дуже мало», – зазначив він.

Він ще раз нагадав, що позиція України залишається незмінною і українська делегація готова зустрітися у будь-якому іншому нейтральному місці.
 
«Ми й надалі запрошуємо Росію якнайшвидше сісти за стіл переговорів і вберегти життя своїх військових. Кожен день зволікання вартуватиме РФ непоправних людських та економічних втрат», – додав прессекретар Президента України.

ІА "Вголос": НОВИНИ