Верховна Рада анонсувала, що в Україні створять окремий список росіян, які начебто підтримують Україну у війні, тому їхні пісні можуть обійти заборону.

У пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики зазначають, що потрапити у «білий список» артисти з Росії можуть самі, якщо виконають низку вимог.

Вони будуть розглянуті лише у тому випадку, якщо російські селебретіс засуджують військову агресію РФ та підтримують суверенітет України.

«Закон передбачає зокрема створення так званого «білого списку» російських артистів – переліку музичних виконавців (співаків) держави-агресора, які засуджують агресію проти України. До Переліку включаються російські виконавці, зокрема ті, що беруть участь у гастрольних заходах», – йдеться у повідомленні.

Втім, можуть бути винятки, які визначатиме Служба безпеки України за погодженням Мінкульту: «Виняток із переліку може здійснюватися також на підставі подання РНБО, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення або МКІП, яке направляється до СБУ для обробки та прийняття рішення».

Також пресслужба зазначила, що СБУ залишає за собою право не пояснювати російським артистам причину відмови у включенні їх до «білого списку» чи виключення з нього.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ