Президент України Володимир Зеленський розповів, що країна готується до розблокування тимчасово окупованого Маріуполя військовим шляхом.

Про це глава держави сказав під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Педро Санчесом та прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Зеленський розповів, що тимчасово окупований Маріуполь, як і інші міста, можливо розблокувати декількома шляхами – один із них є військовий.

Президент сказав, що Україна готується до військового розблокування Маріуполя та міст, які перебувають під тимчасовою окупацією.

«Є військовий шлях. До нього треба готуватись, і ми готуємось, щоби бути потужними, і тут потрібна допомога наших партнерів. Самим нам складно», – сказав Зеленський.

Другим шляхом, за словами президента, є дипломатичний та гуманітарний, який можна здійснити швидко.

«Ми запропонували декілька варіантів навіть не напряму, через посередників, у форматі обміну, почати хоча б поранених на поранених», – пояснив Володимир Зеленський.

Глава держави підкреслив, що на території «Азовсталі» перебуває більше ніж 400 поранених військових. Окрім того, там є цивільні – в тому числі й діти.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ