Україна має намір скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка.

Про це повідомив торговельний представник України Тарас Качка, передає «Європейська правда».

Зокрема, Качка прокоментував арбітраж, який триває між Україною та ЄС щодо мораторію на експорт лісу-кругляка. Існування такого мораторію суперечить угоді про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

За його словами, гарною новиною є указ президента про план заходів щодо реформування у сфері лісового господарства. Передбачені у ньому заходи мають призвести до усунення проблеми, яка є у відносинах з ЄС.

«Ми готові реформувати лісове господарство до такого рівня, в якому можна скасовувати мораторій», - заявив Качка.

Він також зазначив, що, окрім заборони на експорт лісу, в Україні є проблема з його контрабандою, яку також планують вирішити спільно з ЄС.

Новий Уряд планує працювати спільно з Євросоюзом над зменшенням контрабандних потоків, залученням європейських інвестицій у розвиток української лісозаготівлі та вирощування лісу.

Зазначимо, що Україна запровадила заборону (мораторій) на експорт необробленої деревини до ЄС у 2015 році з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів.

Водночас відтоді Україна стала найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу.

Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський зобов’язав підприємства Міністерства оборони до 1 листопада запровадити електронний облік деревини.

ІА "Вголос": НОВИНИ