Міністерство інфраструктури України та Державна судноплавна компанія "Чорноморське морське пароплавство" вивчають перспективи використання портової інфраструктури українсько-в’єтнамської Lotus Joint Venture Company в якості логістичного центру поставок української продукції на східні ринки.

Про це повідомляє Національний промисловий портал.

У грудні 2017 року Україна відновила контроль над що належить ДСК "ЧМП" часткою в СП "Лотос". Україна володіє 38% спільного підприємства, але з 2011-го року підприємство не виплачувало дивіденди українській стороні через протиправну діяльність представника ДСК "ЧМП" у В’єтнамі. Тепер “Чорноморське морське пароплавство” здійснює аналіз діяльності та визначення стратегії участі в розвитку портового підприємства.

Зараз вивчається питання про можливість використання портової інфраструктури СП "Лотос" в якості логістичного центру для виходу продукції українського виробництва на східні ринки. Це обумовлено і вкрай сприятливими умовами розташування порту — підприємство знаходиться в гирлі річки Сайгон, яка впадає в Південно-Китайське море, що відкриває зручні шляхи сполучення з глобальними східними центрами бізнес активності — Сінгапуром і Гонконгом.

ІА "Вголос": НОВИНИ