Україна і Туреччина вирішили створити новий формат двостороннього діалогу з питань політики й безпеки – щорічні зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони за формулою «два плюс два».

Про це йшлося в спільній заяві Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, яку опублікувала пресслужба українського лідера.

Туреччина заявила про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України й запевнила, що продовжить докладати зусилля, які спрямовані на деокупацію Криму та Донбасу.

Крім того, Ердоган повідомив, що підтримує вступ України в НАТО і проводитиме з українською армією спільні навчання.

«Доручаємо міністерствам оборони та іншим причетним відомствам двох країн забезпечити успішну реалізацію всіх проєктів, що становлять взаємний інтерес», - сказав він.

Також сторони наголосили на важливості якнайшвидшого завершення переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною.

Раніше Вголос повідомляв:

  • У п’ятницю, 16 жовтня, глава держави Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Туреччини. Сторони мають ухвалити низку двосторонніх документів. Зеленський та Ердоган обговорюватимуть питання щодо взаємин між Туреччиною та Україною
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна і Туреччина перебувають на фінішній прямій щодо угоди про вільну торгівлю.
  • Володимир Зеленський зустрівся з Варфоломієм у патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі. Український президент обговорив з патріархом ситуацію на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ