Україна планує придбати два бойові протимінні кораблі, що входять до чинного складу Королівського військово-морського флоту Великої Британії, а також ракетне озброєння і сучасні технології для оборони нашого узбережжя.

Про це, у межах двостороннього військового співробітництва, заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю телеканалу «Дім».

«Чотири напрямки, які посилять здатність нашого військового флоту, будуть реалізовані, і найближчим часом буде оголошено про це. Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два кораблі, які відразу підуть до складу ВМС. Буде розпочато роботу з будівництва двох військово-морських портів, а також будівництво кораблів меншого класу в Україні та Великій Британії», - зазначив Пристайко.

За словами посла, перший військовий корабель для України побудують у Великій Британії, а сучасні технології буде передано українським корабельням.

Пристайко зазначив, що два кораблі, які будуть закуплені у Великій Британії, — допоможуть захистити узбережжя від мінної загрози.

Також він зазначив, що Україна отримає ракетне озброєння, яке дуже допоможе підсилити оборонні здатності на морі.

Читайте також: Сьогодні в Криму розпочався перепис населення: Україна зробила гучну заяву щодо дій Росії

ІА "Вголос": НОВИНИ