Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із курсантами та професорсько-викладацьким складом Херсонської державної морської академії, повідомляє «Урядовий портал».

«Ми – морська держава. Але багато втратили. Наше завдання сьогодні - відродити, у тому числі, і наш статус морської держави. Це не один рік, завтра це не відбудеться, але якщо ми чітко розуміємо наші завдання і пріоритети, я глибоко переконаний у тому, що ми будемо сильною, міцною, морською державою», – сказав Гройсман.

За його словами, Україна втратила позиції у морській сфері, зокрема через неефективне управління підприємств галузі. Говорячи про перспективи розвитку національного торгового флоту України, Прем'єр зауважив, що необхідно зокрема змінювати систему управління державними підприємствами.

У цьому контексті він нагадав, що учора уряд прийняв рішення, що дозволять «приводити в управління державними компаніями професійних людей, які можуть виводити з кризи, у тому числі, і підприємства морської галузі», а також запроваджувати наглядові ради.

Крім того, підприємства, що не мають стратегічного значення, мають бути приватизовані.

«Нехай приходять кращі, придбають українські компанії і виводять на світові ринки», – зауважив Гройсман.

ІА "Вголос": НОВИНИ