Політолог Олесь Доній розкритикував ідею відновлення водопостачання окупованого Криму.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Особисто я протягом усіх шести років окупації дотримуюсь доволі жорсткої позиції. Я вважаю, що Україна повинна максимально обмежити будь-які стосунки з окупованими територіями, як економічні, так і гуманітарні. Тобто, я проти будь-яких економічних зв’язків з окупантами», - пояснив Олесь Доній.

«Але я ще за те, щоб Україна максимально вивезла всіх своїх громадян на вільні території. Оцей термін «вивезти» передбачає забезпечення їх житлом, роботою і соціальними гарантіями. Як виявилось, за 6 років війни у нас в цьому плані не робиться зовсім нічого.

В Ізраїлі та Німеччині вже була подібна практика, коли вони запросили до себе своїх етнічних представників з інших країн. Тоді ці країни забезпечили їх всім необхідним. Навіть Казахстан у свій час впроваджував аналогічну програму і до них приїхав понад 1 млн. так званих оралманів і таким чином вони змінили етнодемографічний склад своєї держави. І навіть при 18-мільйонному населенні вони змогли надати необхідні умови кожному із «повернених». Україна весь цей час регулярно отримувала допомогу із заходу, але зараз невідомо, де ці гроші, бо протягом попередніх 5-ти років ці кошти просто розкрадалися. Але і тепер гроші не використовуються ефективно і країна не готова прийняти ймовірних або реальних переселенців з окупованих територій», - додав політолог.

«Тому переривання усіх відносин із окупантом, про що я говорив раніше, повинне відбуватись паралельно із заходами по забезпеченню роботою, житлом і соціальними гарантіями українських переселенців», - підсумував він.

Більш детальну інформацію можна переглянути у статті “Чи нап’ються окупанти української води?

ІА "Вголос": НОВИНИ