Американські сенатори Роб Портман і Джин Шахід закликали адміністрацію глави США Джо Байдена передати Україні нове озброєння.

Серед допомоги – протикорабельні та зенітні комплекси.

Про це інформує The Washington Post.

Сенатори зазначили, що Сполучені Штати Америки з 2014 року направили українській стороні допомоги на суму, яка перевищує 2,5 млрд доларів.

Із 2017 року Україна отримує озброєння вражаючої дії – великокаліберні кулемети та протитанкові ракети. Допомога спрямована на підготування нашої держави до активного конфлікту в ОРДЛО, однак не до повномасштабного вторгнення РФ.

Шахід і Портман виступили за збільшення обсягів безпекової допомоги. США повинні якнайшвидше надати Україні протитанкові, зенітні, протикорабельні системи, а також виділити засоби радіоелектронної боротьби.

Щодо Російської Федерації, то президент США має вимагати від країни-агресорки відвести війська від українського кордону ще до початку майбутніх перемовин.

Як писав «Вголос», Офіс генерального прокурора України оголосив підозру міністру транспорту Російської Федерації. Посадовця обвинувачують в організації незаконних перельотів до окупованого Криму.

Також ми повідомляли, що в «експрем'єра ДНР» та російського депутата Олександра Бородая виявили квартиру в Дубаї площею 104 квадратних метрів. Орієнтовна вартість нерухомості - 450 тис. євро.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ