Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що Україна не повинна давати згоду на миротворчу операцію доти, доки не вичерпає інші шляхи виконання Мінських домовленостей.

Про це він заявив у виступі на щорічному форумі «Ялтинської європейської стратегії» (YES), повідомляє  "Європейська правда".

Пристайко висловив сумнів у ефективності миротворчої місії та зауважив, що знає приклади в Африці, де миротворчі операції ООН тривають десятиріччями.

Водночас, голова МЗС не виключив можливість повернення до ідеї миротворців у разі, якщо Київ зайде в глухий кут із виконанням Мінських угод без миротворців.

«Якщо все інше провалиться, ми будемо вимушені просити міжнародну спільноту про миротворчу операцію у тому чи іншому форматі», - пояснив він.

Пристайко також вважає, що Україна має виконувати «Мінськ» попри те, що зобов’язання щодо нього були дані попередньою владою.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує, що зобов’язання, взяті Україною відповідно до Мінських угод, не передбачають особливого статусу для Донбасу.

ІА "Вголос": НОВИНИ