Україна сподівається на результативність майбутніх переговорів у «нормандському форматі», але не може вести переговори нескінченно.

Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає «Укрінформ».

«Ми вже п’ять років займаємося цим, ми збираємося в різних форматах, ми мали більше сотні зустрічей у »мінському форматі«, це буде четверта, щонайменше, зустріч у »нормандському форматі«. Президент Зеленський давно заявив, що у нас, як у народу, немає більше часу, аби ще наступні п’ять років постійно переговорюватися в різних форматах. Те, чого ми зараз намагаємося досягнути - це зустрітися, викласти всі карти на стіл, і сказати: це наші умови, для нашого народу, який опинився за лінією дотику. Подобається це Росії чи не подобається – це червоні лінії, які український уряд не збирається переступати», - наголосив Пристайко.

За його словами, якщо Росія справді збирається повернутися до цивілізованого світу, вона мусить виконати вимоги, які цей світ ставить перед нею. Інакше не можна сподіватися на те, що санкції будуть зняті.

На думку Пристайка, майбутні переговори в «нормандському форматі» - це «момент істини».

Нагадаємо, Пристайко заявив, що зустріч лідерів чотирьох держав у нормандському форматі може відбутися наступного місяця, якщо дату погодить російська сторона.

ІА "Вголос": НОВИНИ