Катери, які невдовзі надійдуть до Одеси, є частиною безпекової допомоги, яку США надали Україні з 2014 року.

Про це повідомляє Посольство США в Україні у Фейсбуці.

«Два американські патрульні катери класу »Island« вирушили з Балтимора, штат Меріленд, до Одеси. Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 млрд доларів, яку США надали Україні з 2014 року», - ідеться у повідомленні.

Катери допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність Військово-морських сил України з НАТО.

У липні командувач ВМС України Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу Island, що дислокуватиметься у порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту.

Наприкінці жовтня у Балтиморі завершився курс допідготовки 5-го українського екіпажу катерів типу «Island».

Нагадаємо, як «Вголос» писав раніше, Сполучені Штати закликають західних союзників зняти обмеження на постачання Україні летальної зброї.

Також, в середині жовтня в Україну прибула друга партія міжнародної технічної допомоги від уряду США українським Збройним силам. Як відомо, нам доставили озброєння з боєприпасами та медичні засоби.

ІА "Вголос": НОВИНИ