Міністерство оборони Великої Британії також опублікувало відео з відправкою до України ракет Brimstone 2.

Днями видання The Telegraph повідомило, що Велика Британія надіслала в Україну вдосконалену модель ракети з лазерним наведенням Brimstone 2. Зазначалось, що найновіша версія ракет має дальність польоту майже вдвічі більшу, ніж попередня модель.

У рамках свого пакету допомоги Велика Британія надала українським Збройним силам ракети з високоточним наведенням Brimstone 2. Ця допомога зіграла вирішальну роль у стримуванні просування Росії, - заявили у відомстві.

За даними видання, при цьому українські війська модифікували вантажівки для використання їх як мобільних пускових платформ для знищення російських танків та іншої техніки з великої відстані. Зазвичай ці ракети зазвичай запускаються з повітря.

Вартість ракети складає близько 175 тисяч фунтів стерлінгів.

Ця система дозволяє зброї сканувати поле бою та вибирати найбільш придатну мету. Brimstone 2 можна використовувати у населених пунктах з великою точністю, обмежуючи потенційні побічні втрати серед цивільного населення.

Перша версія Brimstone надійшла на озброєння британських ВПС у 2005 році. У 2008 році вона була модернізована для використання лазерного наведення. Brimstone 2, наступна покращена модель, надійшла на озброєння у 2016 році.

Із дальністю польоту при запуску з реактивного літака близько 60 кілометрів і боєголовкою масою 6,3 кілограма Brimstone 2 призначена в першу чергу для ураження наземних цілей, включаючи транспортні засоби, що рухаються. 

Як писав «Вголос», у Кривому Розі пролунали вибухи. З'явилися перші подробиці. 

Також ми повідомляли, що окупанти завдали ракетного удару по передмісті Запоріжжя.

ІА "Вголос": НОВИНИ