Про це предстоятель Православної української церкви заявив під час брифінгу після своєї першої літургії в новому статусі, яка відбулася сьогодні, 16 грудня 2018 року, в столичному Михайлівському Золотоверхому соборі, передає espreso.tv.

«Вчора я мав розмову з його всесвятістю патріархом Варфоломієм, якому я подякував за його рішучість, за ті дії, які до цього часу він зробив задля того щоб вчорашня подія відбулася ...Усі чекають, коли ж ми отримаємо цей документ, який засвідчить, що ми є незалежною автокефальною православною церквою. І його всесвятість сказав про те, що це справді буде і саме 6 січня», - зазначив священослужитель.

«Двері нашої церкви відкриті й ми усіх запрошуємо до єдності. До єдності в єдиній помісній Українській православній церкві. Вчора справді відбулася історична подія. В стінах древнього нашого храму - Святої Софії. Ми об'єдналися, три гілки українського православ'я, в єдину Українську православну церкву. На Соборі ми оголосили про єднання, ми прийняли єдиний статут цієї Церкви, а також було обрано мене як предстоятеля цієї єдиної Української православної церкви», - додав митрополит Епіфаній.

Як писав “Вголос”, нещодавно оголосили предстоятеля Єдиної української православної церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій уже запросив Епіфанія спільно відслужити Літургію та отримати томос.

Поліція повідомила, що на об’єднання церков у Києві очікувала рекордна кількість людей.

Зі створенням Православної української церкви вірян привітав глава УГКЦ.

Привітання з даної нагоди висловило і посольства США в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ