Постанова уряду про покладення на «Нафтогаз» спеціальних обов'язків на ринку газу (ПСО) припинило діяти з 1 серпня 2020 року. Споживачі отримають можливість вибрати пакет поставки природного газу (ціна, обсяги, період).

Про це повідомляє прес-служба НАК.

За словами голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, компанія виконувала свої обов'язки по забезпеченню населення газом під час дії режиму ПСО. Разом з тим, «Нафтогаз» має намір залишатися постачальником природного газу для внутрішнього ринку.

«Ми запропонуємо газ вітчизняного та імпортного походження в обсягах, достатніх для задоволення потреб українців», - заявив Коболєв.

Відтепер «Нафтогаз» пропонуватиме газопостачальним компаніям сформувати необхідний ресурс природного газу для постачання населенню. Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу з щомісячним формульним визначення ціни, яка буде відома до кінця місяця поставки. Ціни будуть визначатися відповідно до котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду, а також умов оплати.

Також, компанія найближчим часом представить нову лінійку продуктів для всіх учасників українського газового ринку. Завдяки цьому, компанії зможуть формувати ресурс на різні періоди та умови.

Нагадаємо, в “Укртрансгазі” заявили про рекордні запаси газу в українських сховищах.

ІА "Вголос": НОВИНИ