Держрибагентство скерувало до Росії протокол про вилов риби українськими рибалками в Азовському морі.

Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства.

Зазначається, що у жовтні 2018 року Держрибагентство провело сесію Українсько-Російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі. Ця комісія є спільним органом, створеним з метою координації діяльності сторін зі збереження, відтворення і оптимального використання водних живих біоресурсів та управління ними. Однак, тоді робота Комісії не була завершена, в результаті чого протокол не підписали.

Як пояснюють у Держрибагентстві, через непідписання Протоколу у комісії відсутні правові підстави для встановлення лімітів вилову риби на 2019 рік та нормативного підґрунтя для здійснення українськими рибалками промислу в басейні Азовського моря. Відтак, українські рибалки не можуть законно ловити водні біоресурси в цій водоймі.

«Після тривалих консультацій з відповідними органами виконавчої влади, було вирішено направити Протокол на підпис російській стороні дипломатичними каналами для того, щоб українські рибалки змогли й надалі здійснювати вилов водних біоресурсів в Азовському морі у рамках правового поля», - повідомив голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Нагадаємо, що Путін і Трамп можуть укласти “велику угоду”, яка буде не на користь України.

Як писав «Вголос», Україна та Ізраїль підписали угоду про ЗВТ.

ІА "Вголос": НОВИНИ