Україна хоче розширити співробітництво з ЄС у сферах безпеки і розглядає можливість участі в програмі структурованого співробітництва Європейського Союзу (PESCO).

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран на зустрічі з Главою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, повідомили у прес-службі Міноборони.

За словами міністра, Україна планує розширювати співробітництво з ЄС на усіх напрямках. У зв'язку з цим, міністерство оборони продовжує впровадження оборонної реформи, яка спрямована на посилення можливостей ЗС України та досягнення критеріїв членства в Північноатлантичному Альянсі.

Міністр також розповів представникам ЄС в Україні про ситуацію у зоні проведення ООС, підкресливши, що попри порушення з боку російсько-терористичних військ, Україна продовжує виконання зобов'язань.

Таран подякував представникам за постійну підтримку України та допомогу регіонам, які постраждали внаслідок агресії Росії.

Програму постійного структурованого співробітництва (PESCO) було створено у 2017 році. Вона передбачає більш тісну співпрацю у сфері оборони та є добровільною. Зараз у цій програмі беруть участь 25 країн.

Читайте більше новин Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ