Військове командування України, ймовірно, прийняло рішення про обмежене тактичне відведення військ на найгарячішій ділянці фронту в Бахмуті. При цьому говорити, що ЗСУ вирішили остаточно вийти з Бахмута поки що рано.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

«Українські війська навряд чи вийдуть з Бахмута одразу. Вони можуть продовжувати поступовий відхід з боями, щоб виснажити російські війська у міських боях. Окупанти навряд чи швидко здобудуть значні територіальні успіхи при веденні війни у місті, і це може дозволити українським військам завдати значних втрат наступаючим російським підрозділам, навіть якщо українські війська активно відступатимуть», — йдеться в тексті звіту ISW.

Це, швидше за все, достатньою мірою прорідить російські сили, як це сталося після відходу українських військ з лінії Сєвєродонецьк-Лисичанськ. Тоді окупанти були вже не в змозі вести будь-які наступальні операції в Луганській та Донецькій областях влітку 2022 року через втрати в особовому складі військ.

Також в ISW кажуть, що міські умови Бахмута й особливості місцевої території можуть зіграти на руку українським силам, якщо їм вдасться закріпитися на лінії північно-західної околиці міста (біля селища Хромове до траси Т0504 Бахмут-Костянтинівка). 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Росія посилила атаки на Білогорівку та Кремінну - Гайдай

Внаслідок російського обстрілу, на Херсонщині загинула сім’я

У Білгородській області росії знову «бавовна»: що відомо

ІА "Вголос": НОВИНИ