Сьогодні зранку російська сторона повідомила про прибуття її делегації у білоруський Гомель. Президент України, в свою чергу, нагадав, що Україна не погоджується на перемовини у країні, звідки летять російські ракети.

Про це Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні до білорусів. 

«Звісно ж, ми хочемо миру, ми хочемо зустрітись. Ми хочемо закінчення війни. Варшава, Братислава, Будапешт, Стамбул, Баку - це все ми пропонували російській стороні. Та й будь-яке інше місто нам підходить. В країні, з території якої не летять ракети. Тільки так перемовини можуть бути чесними і можуть справді закінчити війну», - сказав Президент України. 

Радник Президента Михайло Подоляк також зазначив, що позиція України залишається незмінною. 

Крім того, Володимир Зеленський закликав білорусів зробити правильний вибір під час референдуму щодо нової конституції, який відбудеться сьогодні. 

«Щиро бажаю Білорусі знову стати такою ж доброю й безпечною, якою її ще не так давно всі бачили. Зробіть правильний вибір – це головний вибір вашого життя», - підкреслив він. 

Нагадаємо, раніше у Путіна заявили, що готові направити свою делегацію до Мінська для переговорів з українською стороною. Утім українська сторона відповіла, що категорично не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми і виступає лише повноцінні переговори

ІА "Вголос": НОВИНИ