Станом на ранок 30 липня Україна не отримала списки загиблих в Оленівці військовополонених.

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

«Я запросив цю інформацію. Поки що ми не отримали списки. А я знаю, що у російської сторони вони є, але на даний час ми їх не отримали», – зазначив Лубінець.

За словами омбудсмена, він, зокрема, запросив інформацію щодо повернення тіл загиблих.

Водночас він додав, що родичам найперше треба звертатись до Червоного Хреста, бо інформацію щодо конкретного полоненого передають лише рідним.

 «Мені можуть дати загальні цифри, тобто, яка кількість трималась в тому місці, яка кількість загиблих, яка кількість поранених. Приблизні цифри ми вже зараз розуміємо. А хто конкретно був, цю інформацію мені не надає Міжнародний комітет Червоного Хреста, він надає її родичам конкретного військовослужбовця», – поінформував Дмитро Лубінець.

Омбудсмен також зазначив, що раніше вже не раз проходили обміни з російською стороною і військовополонених, і загиблих, але після подій в Оленівці будуть прийматися рішення, як діяти далі.

Уповноважений з прав людини підкреслив, що обмінний фонд в України є.

Нагадаємо, 30 липня російські ЗМІ виклали списки прізвищ поранених та загиблих внаслідок терористичних дій в Оленівці. Згідно з даними окупантів, у списку загиблих – 50 прізвищ, у списку поранених – 73.

Патронатна служба Азову повідомила, що не може підтвердити чи спростувати ці повідомлення та перевіряє їх на достовірність.

Там також зазначили, що імена поранених та загиблих в Оленівці повідомляють родинам в індивідуальному порядку.  

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Глава британської служби зовнішньої розвідки пророкує поразку росії

Удар по зупинці в Миколаєві: кількість жертв зросла

Стали відомі подробиці обстрілу Миколаєва. Фото

 

ІА "Вголос": НОВИНИ