Міжнародне співтовариство повинне посилити санкції проти Російської Федерації через агресію щодо України.

Із відповідним закликом виступили президенти України, Польщі та Литви. Володимир Зеленський, Анджей Дуда та Гітанас Наусєда сьогодні зустрілися на саміті в форматі «Люблінського трикутника».

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

Глави Польщі та Литви наголосили, що визнання відновлення незалежної України 30-років тому стало важливою віхою на шляху до возз’єднання Європи. Дуда та Наусєда підтвердили відданість в подальшому розвитку стратегічного партнерства з Україною.

Також президенти підтримали членство нашої держави в НАТО та Європейському Союзі. Вони висловили солідарність у зв’язку зі штучно створеною міграційною кризою на польсько-білоруському та литовсько-білоруському кордонах.

Україна, Литва та Польща повинні об’єднатися, щоб спільно протидіяти цій кризі. Гібридна атака несе загрозу безпеці всієї Європи.

Наусєда, Дуда і Зеленський звернулися до міжнародного співтовариства із закликом посилити санкції проти країни-агресорки. Президенти звернулися і до Кремля з вимогою відвести російських військових від українських кордонів та з тимчасово окупованих територій.

Як писав «Вголос», президент Польщі зробив важливу заяву щодо Путіна та його ультиматуму НАТО. Дуда закликав переглянути історію та в жодному випадку не погоджуватися на ультиматуми від Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ