Повнота влади в руках Володимира Зеленського може позитивно відбитись на ситуації в державі.

Про це політолог Сергій Гайдай розповів у коментарі ІА «Вголос».

«Якщо б у нас була стабільна країна із розвиненою демократією, стабільним економічним станом та рівнем життя, то, можливо, б це був такий аномальний стан речей. Навіщо тоді ризикувати і давати одній групі політиків таку велику владу? Це нелогічно і небезпечно. Але у нас зовсім інша ситуація. Наша країна потребує величезних змін. Фактично Україна потребує перезаснування і нової Конституції. Якщо бути відвертим, то наша сучасна Конституція має багато недоліків. Проблема навіть не в тому, що вона написана формально і там є дуже багато різних фейлів, які необхідно виправити. Проблема в тому, що ця Конституція не працює, бо вона не приймалась населенням. Її написала Верховна Рада з комуністами і «рухівцями». Цей документ постійно використовувався як інформаційна ширма для того, щоб олігархат будував собі державу і експлуатував Україну. Грубо кажучи, Конституція писалась заради них, а не заради народу. Тому ця країна потребує величезних змін.» - сказав Гайдай.

«Якщо у тій групі, яка називається командою Зеленського, є такі амбіції і таке бачення, то для них це дуже правильний хід – мати таку повноту влади і змінювати все, починаючи із Конституції. Наприклад, нещодавно відбулась конституційна зміна і був змінений дуже важливий параметр, який стосується прав і свобод. У результаті зняли недоторканність із народних депутатів. Я вважаю, що потрібно не зупинятись і братись за суддів, самого президента, робити закони про довіру депутатам і розпуск Верховної Ради на всенародному референдумі.

Такі зміни можливі лише за наявності повноти влади, і, як нам показало це голосування, вона наразі є. Тому у нашій ситуації такі речі є плюсом.» - додав політолог.

Більше читайте тут: Чи «світить» нам диктатура?

ІА "Вголос": НОВИНИ