Про це під час виступу сказала голова української делегації на слуханнях справи, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передають Українські Новини.

«У світлі неминучої загрози, з якого стикається український народ, я закликаю вас увести тимчасові заходи», - сказала Зеркаль.

Заступник міністра проінформувала суд про збільшення кількості обстрілів бойовиками на сході України, що, з її слів, свідчить про регулярні поставки озброєння Росією незаконним формуванням.

Зеркаль також нагадала про катастрофу літака Malaysia Airlines у липні 2014 року в Донецькій області, про ескалацію ситуації навколо Авдіївки, зокрема, про обстріли там бойовиками об'єктів критичної інфраструктури, обмеженні свободи пересування спостерігачів спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Донбасі.

Крім того, Зеркаль проінформувала Міжнародний суд ООН про регулярні порушення Росією прав людини в анексованому Кримі, у тому числі, репресії з боку окупаційної влади стосовно кримських татар.

Як повідомлялося, у понеділок Міжнародний суд ООН почав розглядати справу України проти Росії.

Нагадаємо, Україна подала позов у Міжнародний Суд ООН 16 січня з метою залучення Росії до відповідальності за підтримку тероризму в Донецькій і Луганській областях та дискримінацію етнічних українців і кримських татар у анексованому Криму.

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ