Про це сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час робочої зустрічі «Діалоги з питань парламентської етики» за участю голови місії Європарламенту з оцінки потреб ВРУ Пета Кокса сказав, що повідомляє УНІАН.

За його словами, «скандали для українського парламенту не є дивиною».Також він зазначив, що конфлікти у сесійній залі мають різний характер. На його думку, в Україні «слабо розвинута політична культура».

За його словами, досить доречною була б розробка кодексу парламентської етики, де б йшлося не тільки про культуру поведінки, але і про конфлікт інтересів, про прихований лобізм і про прозорість депутатських пільг та виплат, декларування статків.

«Треба працювати над розробкою етичних стандартів як важливого інструменту підвищення громадянської довіри та підтримки», – додав він.

Говорячи про сайт, він, імовірно, мав на увазі parliamentfights. Проте рейтинг може бути суб’єктивним, оскільки про нову бійку може повідомити кожен охочий на цій сторінці.

Україна на цьому сайті посідає першу сходинку – на ресурсі розміщено 15 бійок. Далі йдуть Індія – 7 бійок і Туреччина з Італією – там зареєстровано по 6 бійок.

ІА "Вголос": НОВИНИ