Директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта на конференції з проблем вакцинації заявив, що в Україні з 2021 року відбудеться перехід на використання нових багатокомпонентних вакцин, вартість яких удесятеро вища за теперішні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Нові вакцини впровадять не раніше 2021 року. «Доти жодна нова вакцина не увійде. Зараз запропонована стратегія переходу на багатокомпонентні вакцини з ацелюлярним кашлюковим компонентом. Це збільшує видатки держави у 10 разів. Ми будемо адвокатувати перед урядом збільшення цих видатків на найближчі три роки», - розповів Курпіта.

Директор Центру зазначив, що на найближчі роки, - до 2023 року, - вже прораховано необхідну кількість імунобіологічних препаратів для України.

«Враховуючи демографічні показники, ми знаємо приблизно, яка кількість вакцин потрібна країні та скільки це державі коштуватиме. Також, окрім закупівлі шприців для вакцинації та боксів для утилізації матеріалів, закладено 25% резервних вакцин для реагування на екстрені ситуації», - підсумував Курпіта.

ІА "Вголос": НОВИНИ