Міністерство охорони здоров’я уклало контракт з китайською компанією Sinovac Biotech про постачання в Україну 1,9 мільйона доз вакцини від коронавірусу.

Про це інформують на офіційному сайті президента.

МОЗ підписало контракт з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім» для виконання завдання Президента України Володимира Зеленського. Наразі необхідно забезпечити якомога швидше постачання препарату на територію України.

Під час першого траншу до України надійдуть 700 тисяч доз препарату. Але спочатку її мають затвердити в Китаї, або одним з компетентних органів Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу. Упродовж 30 днів після реєстрації препарат почнуть привозити в Україну.

Всього контрактом передбачена закупівля 1 913 316 доз за ціною 504 грн за дозу.

В січні 2021 року вакцину зареєструють у Китаї та інших країнах. В лютому препарат подадуть  на перекваліфікацію до ВООЗ. Наразі Sinovac Biotech завершує проходження третьої фази клінічних досліджень у Бразилії, Індонезії й Туреччині.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ