Про це повідомляє BBC.

Як пояснюють автори звіту Freedom In The World 2017, найбільшу загрозу свободі в світі за підсумками 2016 року становлять популісти і диктатори, а загалом становище зі свободою погіршується вже 11-й рік поспіль.

На рейтингу свободи в Україні позначаються бойові дії на Сході, нездатність української влади покарати корупціонерів високого рівня, що підірвало підтримку уряду і позначилося на перебігу реформ у багатьох секторах.

У сфері громадянських свобод негативний наслідок для свободи преси мали політичний тиск і напади на журналістів, сказано в огляді становища в Україні Freedom House.

Якщо порівнювати із сусідніми державами, то на півночі Білорусь і Росія визначені в звіті Freedom House як «невільні» країни. Обидві набрали за показником політичних і громадянських свобод по 20 балів зі 100.

Західні сусіди - Польща (89), Словаччина (89), Угорщина (76) і Румунія (84) визначені як «вільні».

Туреччина, де за президента Ердогана почався наступ на свободу ЗМІ і згортання демократичних свобод після спроби військового перевороту, визначена «частково вільною», як і Україна, однак отримала набагато нижчий бал - 38 зі 100.

Україна мала статус «вільної» у рейтингу свободи Freedom House у період після Помаранчевої революції - від 2006 по 2010 рік.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ